BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

May 10, 2011

Menjelajah Ke TT Gantung


Last 2 weeks aku sefamily wit my mom familys going to Titi Gantung, Perak..

Kami ke sana saja2 p menziarahi kenalan my mom. Suke2 dpt jejln sbb aku x penah p sana.. Titi gantung nie dh dkt dgn Bota Kiri dan Bota Kanan..

Sebelum kami ke sana  kenalan my mom nie namanye Sue, dia dah tempah sebuah homestay tuk kami bermlm di Bandar Seri Iskandar. Senang ler kami semua nanti x perlu dh nak cari2 homestay..Kami dduk sana just 2H1M jew..

Dari KL kami semua bertolak dlm pukul 10 pagi. Sampai di R&R Tapah kami berhenti tuk Lunch. Lepas tu sempat lagi p shooping buah2an..Cik Qaseh mmg pantang nmpk buah2an sure suruh ummie dia belikan.

Kali nie aku beli jambu madu ngan jambu yg dh dijeruk berwarna hijau..Biasala harge klu kt R&R nih..abis gak la dlm 25 hinggit.




Dah mengisi perut, dah shooping, time to go....perjalanan harus diteruskan...hehehe

Dr Tapah perjalanan kami terus sahaja ke Tol Gopeng. Dari tol Gopeng tu kami di guide utk ke homestay kami tu. x lah susah sgt nak cari..mmg senang seperti yg diperkatakan oleh Cik Sue.

Kami tunggu betul2 dipintu gerbang Bdr Seri Iskandar.. Kami tunggu untuk ambil kunci umah tu. Not bad la kawasan nih..seperti kawasan baru dibangunkan.

Kami menginap di rumah teres setingkat yg mempunyai 3 bilik & peralatan serta perabot yg lengkap.. seperti kami dok umah sendiri..rumah pulak mmg baru buat..cuma aircond je la yg x de..ekekeke 




Dah turunkan beg2 yg kami bawa, dh rehat2 sekejap aku kuar survey kawasan dgn my brother wit my mom. Mmg banyak homestay kt sini..mana xnye kat sini ada Uitm, ada University Petronas so mmg masyuk ler buat homestay sbb klu ada kemasukan baru di universiti2 tu parents bley ler dok homestay2 yg berdekatan.

Kemudahan awam pun banyak.Homestay yg aku dduk tu mmg dekat dgn klinik, 7eleven, petrol station, kedai mkn.

Petang tu dlm klu 6 kami keluar cari minum petang. Cik Sue kata ada satu gerai tu jual mcm2 bubur. Apa lagi kami pun redah ler p cari..Syukur jumpe juga kami Warung Bubur tu..mmg betol ada 5 6 jenis bubur yg dijual.

Aku ngan my brother mkn pengat pisang, my mom mkn pengat ubi, my dad suke bubur caca so itu ler yg dia oder n my hubby mkn bubur kacang..sedap2..puas hati..huhu




Mlm kami keluar makan x jauh dari tmpt kami tinggal..Kedai tu sederet dgn kedai kain yg dh rupa mcm nagoya. Aku x ingat nama keda kain tu..Kedai mkn tu hujung sekali siap ada kemah.

En hubby kata, klu ramai org tu bermakna masakannya sedap..So kami pun cuba ler..org mmg ramai, abis ler mknan & minuman yg dioder mst lambat dpt..

Tekaan kami salah sama sekali. x smpai 10 minit semuanya dh terhidang..tunggu nak mkn je..Alhamdulillah sedap juga masakan rest tu..daging lembut, sup tomyam pun sedap..mmg rezeki kami sungguh..

Besoknya kami p ler ziarah kuarga Cik Sue nie..Mmg ramah family dia nih..Kebetulan mak dia jual kain. Kat umah dia mcm2 jeis kain ada..aku pun rembat ler nak buat baju raye..huhu..

Disana kami dijamukan dgn mkn tgh hari setelah selesai urusan kami, we ols pun blk ke KL..insyaallah kami akan ke sana lagi..

0 comments: