BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Feb 15, 2011

Oliday @ Langkawi

Cite nih pun lama dah...tp masih segara dlm PKran aku.

Moh ler aku citekan yek..


Aku p ni pun klu x slah aku January last ye. Ma
sa tu aku ngan kwn opis bcadang nak p bcuti. tp x la reramai..cuma kami 2 family je.. Kami survey AirAsia n Firefly. Antara 2 tu firefly kami pilih sbb

1. Perjlnan nak ke airport tu x la jauh mcm nk p KLIA.buang masa je dlm pjlnan

2.Time search tu dh mmg rezeki kami 2 kuarga. Mmg murah sehhh...
Apa lagi..x de tunggu2 de...trus booking..klu x nanti promotion abis..


Mana x nye, 3D2N = 2adults + 1 child + p balik flight + hotel wit bfast =RM555.00..
# tiba di airport Langkawi #

So..tibala day nk p langkawi tu..pjlnan dr u
mah ku di cheras ke subang airport hanya ambil masa 1/2jam je..flight kami klu 12 lebih..aku ngan opis mate aku 1 flight n 1 hotel..sedang elok smpai di Langkawi tuk check in dlm kul 2. Masa naik flight semuanya xcited.. termasuk ler cik qaseh..x bhenti bcakap..tanya itu..tanye ini..ponek umie nak mjawab..huhu

Sm
pai di Airport Langkawi trus p minum dulu sementara nak tunggu Kak Yong pengurus PL di Langkawi smpai tuk dia kenalkan pd tuan punya kete sewa.. Mmg rezeki kami, masa tu sewa tuk 3d2n sebuah kete Viva baru plak tu..minyak kete pun msh bnyk. harga sewa kete? agak memeranjatkan!! Haaa!!!!! biar betul....!!!! very the murah beb..alhamdulillah...so kami trus ler ke hotel "Langkasuka Resort" adala dlm 5-10minit dr airport..

Smpai d hotel kami buat haluan masing2..sbb member aku tu p tuk honeymoon..aku p tuk 2nd haneymoon..hehehe..

Ni nak habaq kat hampa semua...Hotel
besaq punya..bley dok 2 family..huhu coba hampa tgk gmbq di bwh..basaq x..syukur sekali lagi... # Langkasuka Resort #

Di sana kami susun plan lawatan. Mana nk p dulu mana nak p kendian..1st day kami p shopping dulu sbb masa pun dh 1/2 ari. puas ler kami shooping..coklat x tinggal punya..Syurga Coklat di sana..huhuhu..
# Cik qaseh tengah memilih barang tuk nenek #

Mlm kami p mkn kat nk arah ke pantai chenang..harga pun biasa2 je..


2nd day tu bangkit awl2..p bfast yg disediakan n trus gerak ke cable car..Tp masa kami smpai tu, cable car blum buka lagi, lewat sikit coz angin kuat..sementara tunggu tu kami p tmpt rusa & arnab sebelah cable car tu..Seronok Cik Qaseh dpt pegang arnab..ekekeke.. bila cable car dh mula buka aku pun p ler batur beli tiket..hanya RM15 je seorg..kanak2 free rasa aku.. Semua xcited nk naik nih..aku je yg gayat pd mulanya..cik qaseh x takut langsung..seronok betul dia.. plan kami dr tgk arnab - cable car- tmn buaya-telaga 7-makam mahsuri-underwater..
ffuhhh punye la penat..petang tu kami rehat2kan diri di swimming pool hotel..mmg seronok!! Mkm mlm kt tmpt semlm je.. 3rd day time tu go home..mlm tadi lagi aku dh kemas2 so pagi nie x de tgopoh2..pas bfast kami ronda2 blkg hotel. amik2 gmbr n dh tiba aku n my opis mate gerak sama p airport blk KL.. oliday yg seronok & sungguh jimat....gmbr bnyk sgt, aku load yg nie je.. :)

3 comments:

ain zuraini said...

brp harga sewa viva tuh? ain aritu rm70, mklumla cuti sekolah kan..

^^ FASHAH ^^ said...

3H2M Rm100 ain..cuti sekolah jgn ckp la yek.zahair sekolah klu nk bw dia sure time school holiday.huhu

ain zuraini said...

huhu murahnye..yela, dia sekolah terpakse la pi time cuti sekolah...tak kesah le..hehehehe