BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

May 5, 2009

Macam - Macam Hal

T/hari semlm aku dpt bungkusan kecil. Aku tengok item tu dr Centre PL. Ape plak nih...? Geng..geng..geng..



Aku pun buka la bungkusan tu, what a supprise..!! Aku dpt present dr Mr H semperna b'day aku last month. X sangka dah tua bangka nih masih ada org yg sudi bg hadiah kat aku, selain dr Mhubby. hehehe..Anyway thank's la Mr H coz bg saya present. Siap b'day card wit music lagi tu... T'ingat lak zaman sek dolu2.. dpt gak la 3, 4 present dr best friend. BF semestinye huhuhu :)

** pic present tu nanti aku d/load k..
Hamppeehh tol la budak nihh...

Semlm gak benda ni t'jadi.. Ada sowang budak ni, dia baru msuk kerja kat tempat aku. (Kira kontrak la..) Ala baru 20th. Nampak mcm pemalu, free hair. Nak kata cun tu biase2 aje la..Tapi sempurana tuhan jadikan dia. Alhamdulillah... Nama dia W*w*

Biasalahkan, baru masuk kerja mesti la x bnyk kerja. Itu pun Mboss kecik suh bg kerja kat dia, klu x melangut la ko kat dpn aku nih smpai blk..

Yang hammppeehhnya aku ajar dia wat satu kerja nih. X la susah sgt. Coz aku tau bdk baru.Kang bg kerja yg berat2 takut dia x biase. Aku pun ajar la.. aku tanye dia klu x phm tanye. Dia kata "saya paham". dlm ati aku, bdk nih senang nak ajar, cpt tangkap. Time lunch aku ajak dia p mkn. Ye la...bdk barukan, manala tau x de mmber nak p mencekik. Aku pun offer la kat dia "W*w* nak mkn x? Klu nak jom turun sekali ngan kite owang" dia kata "x pela kak, saya g sowang kang" jual mahal la plak... aku ngan o/mate aku pun berambus turun nak tapau mknan.

Waktu kami tgh sedap2 mencekik, tetiba Hidayah bgtau yg dia nampak budak bertuah tu kuar bw beg.. Mula2 kiteorg ingatkan maybe dia p mkn kat luar. Alih2 dah kul 2.30pm x msuk2 lagi opis.. mcm tu gak kul 3.00 x de gak. SAH la bdk nih dah cabut.

Time solat, Lastri junior kami bgtau yg staff HR ada call bdk tu tanye dia " X nak kerja ke?" bdk tu jawap "Saya x nak kerja" "nape bosan yek" budak tu bley jawap "Haah bosan" pastu dia trus mati kan hfon dia..Eeee..very the kurang sopan..Nasib baik aku br ajar sikit. Klu dah berbuih2 air liur aku nih kuar coz ajar bdk b'tuah tu, tup2 dia cabut je mcm tu, mmg aku cincang2 dia..

Nampak sgt bdk zaman sekarang, memilih kerja. Bukan reti nak b'syukur.. Hai entahlah DUNIA, dunia...

1 comments:

:: PU3'z :: said...

kuikuikui
alamat nyer kena potong markah laa nie