BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Mar 30, 2009

SaT & SunDay PunNye hAL

:: Saturday ::

Last saturday, bnyk benda yang aku buat. Naik lenguh pinggang nih.. Biase la dah ada family, ada aje kerja nak buat. Kali nie pas MHubby g kerja aku x tido mcm selalu. Entah kenapa mata nie x ngantuk..Jeles gak tgk Mbaby tido dgn syokknye.

So, dari golek2 x leh tido & sementara c kecik tu tido,baik aku wat kerja umah. aku start kerja keras kul dlm kul 7 lebih. Mula2 aku....
1. Basuh Kain, senang je campak baju dlm mesin basuh..
2. Sapu & Mop umah sesambil dgr radio..
3. Kemas bilik c kecik yang berselerak ngan mainan dia..walau beribu2 kali di kemas tetap di memunggah semula...isk..isk..isk..
4. Gosok baju kerja aku tuk 1 week. Dah jadi tabiat aku dr sek. dulu. Bukan ape senang klu dibuatnye electrik x de mampuss aku g kerja ngan baju b'kedut seribu..
5. Mesin Basuh dah siap, apa lagi sidai kain la pulak..sambil tu intai2 c kecik tu tido...
6. Get ready bahan2 nak masak. Senang kang nak masak. Biler bhn2 dah siap, nak masak pun senang.
7. Kerja dah settle, baru la aku mandi..ala..x lewat pun. Baru kul 9 lebih..

Ha..klu 10.00 kerja umah semua dah siap, mandi pun dah.. tinggal nak masak je..ari nie wat bihun sup. Dinner x masak coz ada night market mlm ni. Mhubby pun blk dah ptg.

Aikk..c kecik nie masih x bangun lagi..? Tulah mlm td dia teman ayah dia tgk bola.. penat la tu...kul 11 baru anak dara tu bangun..Bangun2 trus panggil aku. UMIiiii...nak asyik..aikk? Ha.. *&$%# aku salah dgr ke? Nasib baik td aku dah masak siap2..

Mlm kami sekuarga layan CD Upin & Ipin aje...

Qaseh syokk layan Upin & Ipin, smpai umi snap pic pun x kisah.. Yang si ayah actually dah ngantok.. bcoz of qaseh x bg ayah dia tidor, so layan je la ye bang...... CD Upin & Ipin Edisi 2009 Episod 1-6


:: SunDay ::

Ayang tul x nak ikut abg nie..? X ngesal..? Tu adalah dialog Mhubby pujuk aku suruh ikut dia p main bola. X naklah..lg pun nie kan 1st time ayg x ikut abg..qaseh blum bangun lagi tu... Pagi Ahad tu Mhubby ada games kat padang MRSM kat Bkt Jalil. Aku mmg mls nak p coz pagi sgt.. Mhubby mmg rajin angkut aku p biler dia ada game. Dari mula kawan until now. Cuma kali nie je aku malas nak follow dia. Mhubby kata x de semangatlah nak main..Arrrgg..tu semua ayat memujuk..

Dalam kul 11.00 a.m Mhubby dah balik. Muka ceria aje..nie mesti menang. Blum sempat aku tanye, Mhubby kata Poslaju menang 10-1 lwn ngan team cina mana tah.. biler dia bgtau mcm tu aku nak tergelak pun ada. Tu main bola ke ape tu. Kalah Piala Dunia..hehehehe..

Mlm aku ajak Mhubby g mkn kat McD BTHO. X jauh pun kat belakang umah ku aje.. Kali nie aku jumpe blk member lama aku Andrew. Tapi org panggil dia MAMAT. Kami sama2 kerja di McD dulu. Time tu aku Floor Mgr, dia 2nd asst. dah lama gak aku x jumpe dia. Now dia dah jd Store Mgr BTHO. Aku kenalkan dia ngan Mhubby. Sekali tu, boraknye borak, tanye punye tanye, la.....Mamat nie senior Mhubby. Sek Yackob Latiff rupenye.. Ape lagi dia org b'2 nie, bukalah cite lame..Syok dgr kisah diaorg nie..hehehehe..

Aku smpai lupe plak nak snap pic c Mamat nie.Tp aksi Mbaby, aku pasti x lupe...

Sempat gak aku rekod qaseh main wiwi..(glongsor..)

video

0 comments: